"albastru de…"

Atenționare! Nicio lucrare (grafică , literară sau fotografică ) nu poate fi preluată decât cu acordul artistei sau cu specificarea sursei! – Gabriela Mihaita David

Icoana Maicii Domnului „Pururea Fecioara” sarbatorita pe 17 octombrie

Scrie un comentariu

Maica Domnului -Ovsepetia- cea de toti fericitaschita dupa icoana Maicii Domnului „Ovsepetaia” – „Cea de toti fericita” – praznuita la 6 octombrie – aceeasi reprezentare a Maicii Domnului , insemnele fecioriei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu sunt pictate cu chipuri de arhangheli . La fel si mantia .

Pagina dedicata Cinstirii Maicutei Domnului

Imagine

Icoana Maicii Domnului „Pururea Fecioare” („Ever-Virgin”, „Avant la nativite et apres la nativite”, „Before Birth and after Birth the Virgin”), a fost adusa la manastirea moscovita Nikolaev Peskovsk de negustorul Alexei Grigorievici Mokeev, atunci cand acesta a intrat ca frate de manastire, In jurul anului 1780. De asemenea, el a donat manastirii Intreaga sa avere, dorind ca Icoana „Pururea Fecioara” sa ramana In chilia sa.

Arhimandritul manastirii, Macarie, a primit Icoana dupa moartea lui Alexei, dar considerand ca aceasta nu are o valoare prea mare, fiind pictata In ulei pe o panza prinsa de un lemn, el a instalat-o la poarta unei bisericute de langa manastire.

In anul 1827, capitanul Platon Osipovici Tavasev a descoperit faptul ca Icoana este facatoare de minuni. Mai Intai a zarit o lumina venind de la Icoana, noaptea, cand a trecut pe langa aceasta.

Altadata a visat ca va scapa de necazul sau (de problema…

Vezi articolul original 82 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s