"albastru de…"

Atenționare! Nicio lucrare (grafică , literară sau fotografică ) nu poate fi preluată decât cu acordul artistei sau cu specificarea sursei! – Gabriela Mihaita David

Regele Mihai, la 92 de ani, de ziua onomastica: Porti deschise la Palatul Elisabeta

Scrie un comentariu

anomismia

Extrag mai jos cateva ganduri ale Regelui Mihai, desprinse din cartea „Convorbiri cu Regele Mihai al Romaniei” (realizate in perioada 1991-1992), de Mircea Ciobanu, editia a 3-a, Ed. Humanitas, Bucuresti 2008:

Convingerea noastra e ca natiunea conducatoare a fost alcatuita din cercuri concentrice. Primul cerc de conducatori a fost inlaturat. Acum se afla la putere cercul al doilea. Oamenii de la care asteptam ceva nu trebuie cautati nici chiar in cercurile urmatoare; acolo nu pot fi gasiti decat oameni cu obiceiuri dobandite din vechiul joc politic. Oameni pentru redresare exista, degeaba se spune ca nu sunt de cautat decat tot printre cei care s-au remarcat acum. Poporul roman n-a secatuit de oameni capabili. Cat s-a mai facut in ultimele patru decenii (n.n. – in timpul comunismului) s-a facut cu contibutia lor. Ei trebuie sa fie cautati, si nu lasati mai departe in anonimat.

Vezi articolul original 267 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s